·A-Feb.19,2014·

Jag bakade nyss dom här jättegoda kakorna. Dom är somsagt jättegoda men ganska söta och så blev dom kanske lite väl stora. Men det var ju första gången jag gjorde dom, så allt kan ju inte bli perfekt. Iallafall inte eftersom att det var jag som gjorde dom, haha. Då är det alltid någonting som inte blir som det var tänkt.
 
Kamera: Nikon D3100 + Nikkor 50mm F/1.8G
Foto&Redigering: Jag
 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
1/2 tsk salt
150 g smör
1/2 dl råsocker
3 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg och 1 äggula
200 g hackad choklad (chokladdroppar)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en bunke. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt tills det blir lätt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör- och äggblandningen och rör ihop.
5. Hacka eventuellt chokladen, och rör ner den i smeten. 
6. Klicka ut degen på en bakplåt med stora mellanrum och platta ut kakorna lite grann.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills kakorna fått lite färg. Se upp så att du inte gräddar kakorna för länge, för då blir de torra och alldeles för hårda!
8. Låt kakorna svalna ett tag, och sedan är de redo att ätas!
 
receptet kommer härifrån: http://lisasand.blogg.se/



? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR